pondělí 22. února 2016

Vampy sexy glam eyes | Temné sexy kouřovky

Nazdárek zdárek!

Nahé líčení nebo kombinovat barvičky snad umí každá z nás, mnohy nám taky napomáhá i kombinace barev a složení samotné paletky. Ale dneska tu mám něco pro ty, kteří si potrpí na originalitu, výraznost a nebojí se temných barviček.
Podle mě se tento look může klidně hodit i na nějakou halloween událost či prostě jenom pro někoho, kdo má rád temné barvičky a nechce se malovat pořád stejně na pandu :D


Protože tento look bude hlavně o dramatičnosti, makeup necháme až tehdy, kdy budou oči hotové. Pokud by jsme to udělali naopak, je možnost, že nějaké stíny opadají (hlavně pokud máte nějaké nekvalitní) a zničí celou vaší makeupovou rutinu. To ale neznamená, že váš denní krém musí taky počkat. Než vůbec začneme s líčením tak celkově hydratace je velmi důležitá a rozhodně by neměla být zapomenuta. Takže rychle krém na obličej a jde se na to!


Já dneska zvolím svou obvyklou bázi pod oční stíny a to od Avonu, protože má víčka se vrátila zpět do své všední mastné podoby. Nanesu prvně štětcem protože nesnáším jakýkoliv produkt za nehty a s podobnými kališkovytými produkty je to velmi pravděpodobné, že se to stane.
(Na primerovou rutinu chystám samostatný článek zaměřený hlavně na mastnou pleť, na kterou já trpím, takže zdali se chcete něco dozvědět a až bude článek napsaný, hodím tady odkaz :))
Poté, co nám báze krásně na víčku zaschne, aplikujeme od pohyblivého víčka až pod obočí tělový, nebo trošku světlejší stín do růžova než vaše kůže pro pozdější kvalitní blendění tmavších barev. Poprvé jsem měla v plánu můj oblíbený cut-crease ale pak mě napadlo, že tato technika byla použita při posledním (nebo spíše prvním :D) líčení (odkaz TADY) tak by bylo vhodné, to trošku prohodit.



V hlavní roli dnešního líčení bude rozhodně nepostradatelná černá, pro mě jako černé sestry červená a trošku na otevření oka použijeme bílou. Podle mě je tato kombinace nesmrtelná! Pořadí barev a jejich umístění záleží jen na vás černou s červenou můžete prohodit což z tohoto looku udělá více "vampy".
 Já protože nechci aby se toto temné líčení slilo a podpořila větší intenzitu stínů použiji prvně krémový základ což je dneska pro mě Color Tattoo. Červenou burgundy barvičku použiji přes celé víčko a černý podklad dám lehce do ohybu a trošku rozblendím (protože s černou není radno si zahrávat!)
Tvař líčení se snažíme držet do kouřova-kočkova s ostrým ocáskem.



Teď už je vše jen na vrstvení, blendění a trpělivosti. Já bych spíše byla pro matnou verzi tohoto líčení ale nemám červenou matnou. Postupně přidáváme stín na krémový podklad. Snažím se spíše stín přimačkávat než mazat po víčku. Pokud něco spadne, nevadí, proto makeup děláme až poslední. Po tom co je červený stín v plné intenzitě pomalu začínáme blendit měnším blending stětcem nechceme červenou až u obočí ale pořád krásný jemný přechod. Pokud se bojíte že jste to přehnali, v pořádku, s tím vám pomůže tělový stín. (Už chápete proč je tolik neutrálních paletek? protože ty stíny jsou jako superhrdinové!:D) Jakmile jsme zkrotili červenou, je na řadě nebezpečná černá. Malým bleding nebo tužkovým štětcem pomalu přidáváme černou a blendíme i trošku do červené i jemně pod obočí (opravdu jemně!) Naším cílem je udělat jemný přechod těchto dvou barev s naší kůží pod obočím.



Pokud se vám toto povedlo, máte na půl vyhráno! Teď je na řadě spodní víčko tam to uděláme přesně naopak. K řasám použijeme černou a rozmažeme troškou červené. Nespojujeme spolu s vrchem ale uděláme jakoby linku ze spoda která se nespojí ale mezi něma bude malá mezera. To nám pomůže oko otevřít a ozvláštnit. Pokud se vám to nepovedlo, nevadí, k tomu by vám pomohl detailní štětec a korektor. Na řadu teď přichází bílá. Tekutými linkami, nebo obyčejnou bílou tužkou zvýrazníme mezeru mezi linkami. Pokud používáte obyčejnou tužku doporučuji zafixovat bílím stínem aby šla bílá pořádně vidět a nikam se nerozmazala. Intenzitu podpoříme i černou linkou kolem oka. Bílou můžeme použít i na vodní linku, tím pomůže že bílá spojí celé oko a otevře ho. To samé se můžeme snažit udělat i ve předu ale není to nutné, mě to taky moc nešlo :D.


Pokud jste s líčením spokojeni přichází čas na finále. Světlý stín pod obočí, řasenka, popřípadě umělé řasy, korektor, makeup a obočí. To vše už se na vašich osobních preferencí ale korektor by měl zakrýt všechny možné nedokonalosti protože červená a černá je dokážou vytáhnout ani nevíte jak.



Tak a to je pro dnešní líčení úplně vše. Já myslím, že se povedlo a je to zase něco jiného a důkaz že červená nemusí být jen na rtech a na očích se jí nemusíte bát !:) Pokud máte nějaké dotazy nebo připomínky nebojte se napsat do komentářů, taky se můžete ke mně přijít mrknout na instagram (odkaz nahoře :P) A já se na vás budu těšít u dalšího článku!

Čauky mňauky Vaše Eli :)


Produkty, které jsem použila:
Dermacol Matt Control Make-up Base (Rossman 249,-)
Nivea Men After shave balm sensitive (DM v akci 159,-)
Avon Color eye shadow primer (Avon 84,-)
Dermacol Lift&Matt Day cream (Rossman 204,-)
Loreal La palette Nude - 01 Rosé (Boots cca 400,-)
Maybelline Color Tattoo - 70 Metallic pomegranate (Teta v akci za 79,-)
Neznačková paletka z parfumerky - červený stín (cca 50,-)
E-style Matt touch eyeshadow - 05 Midnight black (eshop 79,-)
Essence kajal pencil - 04 White (Rossman cca 50,-)
Miss Sporty Pump up Booster Mascara (Rossman 89,-)
Catrice Liquid Camouflage - 010 Porcelain

Obočí a makeup:
Rimmel Brow this way eyebrow gel - 003 Dark brown
Dermacol Truffle Lanýžový hydratační makeup - odstín č.1

Ceny jsou orientační, u dárků vůbec netuším kolik to stálo
Štětce používám z Wish 

Žádné komentáře:

Okomentovat