neděle 29. května 2016

Jak přežít léto s makeupem | How survive summer with makeup

Nazdárek zdárek! :)

Po úžasném víkendu v Praze s rodinou, vkročíme do dalšího týdne s něčím, co začíná být čím dál tím více aktuální. O co se jedná už jste určitě poznali z titulku. 

Léto je sice ještě před námi, ale někdy nás pošťouchává a dává o sobě vědět, že pomalu ale jistě přichází na řadu. Pokud jste jako já a špatně snášíte všeobecně teplo a v létě máte co dělat abyste se neupekli jako já, tento článek je přesně pro vás!

Dnešní článek nebude ani tak fotkách, návodu nebo abych vám říkala co máte a jak máte dělat. Je to můj soukromý tip jak přežít dny, kdy potřebujete vypadat k světu ale přitom toho na sobě chcete mít co nejmíň.


A začneme trapně ale přesto je to ta nejdůležitější součást celého procesu. A to je svatá a nekonečná hydratace. Ano! Stejně jako v zimě kdy nechcete aby vaše kůže byla popraskaná a přecitlivělá, tak chcete aby v těchto vedrech nebyla unavená, těžká a ucpaná vším, co přijde potom. Předtím než ale budeme něco plácat na pleť, musíme se ujistit, že tam není ani zmínka toho, co tam bylo předchozí den. A to znamená dokonale čistá pleť. Sice jste se možná odlíčili předchozí den, ale pořád je lepší aspoň nějakou micelárkou či tonikem pleť ještě jednou přejet, přece jen i v noci je teplo a naše tělo se potí, i když spíme. Krém na léto by měl být jiný než na zimu, spíš nějaký osvěžující a tekutější než hutný na zimu. Chce to ledacos vyzkoušet a taky krém, sérum či všechno tomu podobné musíte přizpůsobit typu vaší pleti. Jestli je vaše pleť hezky napapaná můžeme se posunout dál!

Pokud se rádi líčíte i v létě nebo si myslíte, že vám prostě nic jiného nezbývá, tak jako mě, nebo jdete večer na party nebo prostě jen chcete, je důležité vytasit co největší držáky, hlavně pokud máte mastnou pleť. Primer by neměl být silikonový nebo moc těžký, spíš nějaký lepkavější. Nebo momentálně jsou velkým hitem "fixační spreje", které taky kolikrát slouží i jako dobrý primer pokud nechcete nic krémového navíc.



Pokud máme pleť připravenou a ready k nánosu makeupu, musíte si být nejdříve jistí, že vaše pleť není těžká a cítíte se v ní pohodlně, jinak je vše špatně a většinou na takové pleti makeup ani pořádně nedrží. Jestli máte problematickou aknózní pleť, jako já, a dáváte přednost spíše plnému krytí, nejspíše víte o čem mluvím :D. Pokud pečujete o pleť správně, měli byste minimalizovat věci, co chcete zakrýt, pokud se vám tohle daří, není potřeba těžký makeup, který by vám pleť spíše dusil ale stačí korektor na postižené místa a lehce zapudrovat aby se nikam nesléval. Momentálně je velkou módou technika "baking", že prakticky upečete svůj obličej pomocí většího množství pudru, kdy chvilku počkáte, až se do pleti vstřebá a pak jen smetete přebytečné zbytky a makeup by se nikam neměl hnout. To ale moc na denní používání nedoporučuji. Takže makeup nejlépe nějaký longlasting a s nižším krytím, které vám tu pleť tolik nezatíží. Případné nedokonalosti doladit korektorem a hotovo. Ovšem úplně vyhrajete pokud najdete nějaký voděodolný či makeup vyměníte za BB nebo CC krém.



Co se týče samotného zbytku tak u všeho v létě platí "méně je někdy více", používat nejlépe voděodolné produkty a pudrovým věcem se spíše vyhýbat.V létě jde hlavně o to vypadat co nejvíce svěže a zdravě. Všechno zakončit druhou vrstvou fixačního spreje a pokud šlo všechno tak jak má, tak jste připravena vyrazit ven a makeup by se neměl hnout.

Malý tip: Pokud i tak se vám pořád mastí pleť nechcete se lesknout, doporučuji matující ubrousky, už je dělá i essence, takže žádná drahota to není a kolikrát vám to může zachránit celý makeup před katastrofou. Pokud ale u sebe podobné ubrousky nemáte, vezměte obyčejnou papírovou útěrku a chvilku podržte na mastících se místech. Utěrka by měla vsáknout přebytečný maz a aspoň trošku vám pomoci od té šlamastiky.
Ale jestli máte naopak suchou, matnou nudnou pleť doporučuji co nejvíce rozjasňovače, na podobném principu jsou udělané i některé makeupy, a vaše pleť by měla vypadat zdravější, veselejší a trošku i obličej zplastičtí.


Doufám, že vám něco z toho pomohlo a něco z toho si vezmete, do komentářů mi klidně můžete napsat co děláte vy, abyste přežili léto. Budu ráda za jiné triky a tipy. Odemně je to dneska vše a já se budu těšit u dalšího článku :)

Čauky mňauky Vaše Eli :)

Žádné komentáře:

Okomentovat