čtvrtek 4. února 2016

Konturování aneb zabij svou druhou bradu a mnoho dalšího!

Nazdárek zdárek !

Moje sestra se nikdy moc nelíčila (protože to narozdíl od někoho nepotřebovala...ehm...), ale v poslední době se do kosmetiky docela "zažrala" a je z ní tak trošku Alenka v říši divů (což je její oblíbený film..náhoda ? Nemyslím si!). Nicméně se mě dneska zeptala na otázku, kterou mě přiměla udělat i tento článek, takže nejen že odpovím jí ale i rovnou některým z vás, kteří ještě tento fenomén roku 2015 nepobrali :).

Článků jak konturovat a věci s tím spojené je spoooustu a to ani nemluvím o videích na youtube. Ale co bych to byla na beautyblogerku, kdybych tento článek nenapsala taky. Vzhledem k tomu, že jsem docela kulaťák (ve všech směrech) tak konturování lahodím každý den, jak na denní, tak hlavně i na večerní líčení. Takže si myslím, že pár rad vám mohu předat :)



A co to vlastně konturování je ?
Na začátek nutno říct, že můžete mít dokonalou barvu pro svou pleť a nebo sebedrahší pudr čí krémový produkt ale z kulatého obličeje vám to Angelinu Jolie neudělá, tak, jako když už jste více kulatější a tu druhou bradu prostě máte větší taky vám nezmizí. 
Konturování je zvýraznění přírodních stínů nejen obličeje, ale i svalů, prsou a mnoho dalšího co vás jen napadne. Jak jsem již řekla, konturování bylo absolutním BOOM v roce 2015 a všichni se do toho zamilovali. Včetně mě. Tudíž se toho firmy chytli a vytvořili nespočet produktů různých konzistencí a barev.

Začneme asi čím vším se dá konturovat a kdy.
Když jdete venku a svítí na vás sluníčko, tak je stín taky ne úplně černý ale prostě do šeda, tmavě šedý. Tudíž to samé platí i o výběru barev ke konturování. Prosím, taky si nepleťte konturování a bronzování, jsou to dvě jiné věci! Ano, s bronzerem lze vykonturovat ale s konturovacím pudrem nejde na pleti udělat falešné opálení (bronzovat). Ale vraťme se ke stínům na obličeji. Když si nanesete make up, zvláště, když je více krycí, vaše pleť ty stíny trošku ztratí, a konturováním se obnoví a ještě trošku zvýrazní. Správný konturovací pudr by měl mít tudíž podtón do šeda a teď už záleží na osobních preferencích a podtónu pleti a jakou přesnou barvu zvolíte. Pokud jste bledulka a máte odstín pleti do studena tak lze použít nějaká taupe nebo i mauve barvička, pokud jste teplý stín nemusíte se bát hnědé ale spíše s tím studenějším nebo neutrálním podtónem. Každá pleť je jiná a chce to trpělivost a něco vyzkoušet než najdete svůj pravý konturovací pudr. Jak jsem již řekla, konturovat lze i bronzerem ale to jen v případě, že je matný a nemá silný podtón do červena. Takové ty klasické oranžády v našich drogeriích.

Kdo moc nemusí nebo nemá rád pudry z jakéhokoliv důvodu, je tu pro něj i dost dobrá alternativa. A to jsou krémové produkty. Jako jsou korektory na rozjasnění tak jsou i "korektory" na  konturování. Musíte ale dávat pozor, aby daný produkt neměl silný podtón do oranžova. Nevypadá to dobře. 
Tady jsem udělala menší provizorní obrázek jak lze různé typy obličeje konturovat.

obrázek- google.com
(chtěla jsem namalovat vlastní ale takovou šílenost jste ještě neviděli :D)

Nutno dodat jednu velmi důležitou věc!
A to, že špatně rozmazaný pudr je špatný!


Stín taky nemáte přesný a ostrý a tak je to i s namalovanou konturou. Je potřeba danou barvu pořádně ztratit a udělat volný, přírodní přechod jinak je to katastrofa. Pokud se vám něco nezdá, tak jste málo ztráceli! Nutno dodat, že obrázek je pouze orientační. Takže žádné čtverečky, kroužky a trojúhelníčky si na obličej nekreslete. Vždy když budete nanášet produkt na pleť nezapomeňte, že při ztrácení vám pokryje další kus obličeje, takže s barvou je potřeba zacházet opatrně dokud nepříjdete jak na to. Přece jen přidat jde vždy ale ubrat ne :) Hodě lidí dělá tu chybu, že když konturuje lícní kosti tak tu "čáru" vedou až k ústům. Někde jsem slyšela, že kontura by měla končit zhruba v bodě, kde začíná váš vnější koutek oka. Podle mě to není rada k zahození a určitě začátečníkům pomůže aby ze sebe neudělali jokera.

Když už máte vybraný svůj svatý grál na konturování tak kdy ho nanést ?
Je to jednoduché....Kdy chcete!
Samozřejmě, že logicky nemůžete dávat krémové produkty na hotovou, zapudrovanou pleť ale postup je zcela na vás! Dáte bázi, uděláte makeup, pak vykonturujete a následně zapudrujete. Nebo prvně vykonturujete, pak nanesete makeup. Takto to lze udělat, když si nejste jistí sami sebou a máte velmi pigmentovaný produkt, se kterým jste to třeba trošku přehnali. Makeup to spraví a konturování trošičku zkrotí a pokud zkrotí až moc můžete krémovou konturu podpořit ještě nějakým pudrem. Nebo pokud používáte jen pudr a není moc pigmentovaný tak bohatě stačí až jako poslední kdy se s pudrem smíchá a lépe se do pleti ztratí.Možností je opravdu nepřeberné množství a je na vás aby jste vyzkoušeli jak vám to vyhovuje nejvíc.

Protože tento článek jsem měla uložený ve finálním stavu, a z ničeho nic se mi ukazuje jen z půlky udělaný, tak jsem ho dopsala v rychlosti abych ho dnes mohla zveřejnit. Tak doufám že jsem na nic nezapomněla a pokud ano nebo máte nějaké otázky nebojte se napsat do komentářů ráda odpovím :)

A protože ke konturování patří také bronzování, tvářenky a rozjasňovače, tak tento článek nebude poslední, ale snad příště už nebude tak dlouhý :) Já se s vámi tedy loučím a těším se u dalšího článku :)

Čauky mňauky ! :)


Zdroj obrázků : google.com (většinou oficiální stránky dané značky)



Žádné komentáře:

Okomentovat